[caraudio] Poszukuję schematu radia Skoda Stream

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Toldi
    Classic
    • 2005
    • 25

Misiek ??

Trafiles
    OCTAVIA 1.9 TDI 90/210 ALH 101kkm
  • zeb
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 415

Czy mamy w klubie szpenia który potrafi taki schemacik gdzieś w necie lub poza nim wyszperać? :?

Chciałbym wiedzieć, czy istnieje opcja małej przeróbki tego sprzętu, tak aby móc podpiąć zewnętrzne źródło dźwieku, typu mp3 player!

Poza tym ciekawy jestem kto je robi dla Skody :?:

EDIT by MiKruS: Co prawda temat srednio tuningowy jednak w temacie car audio, ktory poki co podlega pod Forum Tuning, dlatego przenosze.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Radio bardzo mozliwe ze jest Blaupunkta, co do podlaczenie playera MP3 dac sie chyba bedzie, jesli ono ma wejscie na zmieniarke to mozna na podstawie pinow kabelek skonstruowac do czegos takiego, wg mnie dziwny pomysl. Zakladac takie radio i kombinowac z playerami. To albo firmowe radio ze zmieniarka MP3 albo cudowanie.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• zeb
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 415

Dopłata do Audience jest moim zdaniem zbyt duża (1.900)...

Skąd wiesz, że stream ma wejście na zmieniarkę?!?

Jak to zakładać takie radio? Ono jest standardem w wersji Elegance Octy II?

Poza tym pytam o pewne informacje, źródła takowych informacji itp, nie interesują mnie przypuszczenia. Bez urazy ofkoz!

Komentarz

• Martinez
          L&K
          • 2004
          • 1366
          • Audi

Nie mam pojęcia jak wygląda to radio ale ja szczerze mówiąc kupiłbym sobie sam radio. Radia fabryczne zwłaszcza w tej klasie pojazdu są kijowe.
          Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
          teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
          czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• zeb
            Rider
            S_OCP Member
            • 2004
            • 415

Wiem że są kijowe, ale ja mam już dość noszenia radia ze sobą :evil:
            Najgorsze i tak są zawsze głośniki i one pójdą do wymiany, samo radio da rade, a poza tym nieźle się w konsoli komponuje!

Maicroft dobrze wypatrzył, do Stream'a można dokupić zmnieniarę, a więc wejście musi być :lol:

Pozostaje pytanko które piny we wtyczce są sygnałowymi...

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Zawsze fabryczne radio mozna zostawic a do niego podlaczyc taki modul Alpine takie cos robi i wtedy mozna podlaczyc sie co sie chce typu wzmaniacze, zmieniarki, korektory graficzne itp.

Mialem kiedys taka stronke gdzie byly rozpisane piny roznych wtyczek audio w aucie, ale nie moge tego odszukac na kompie

Aha a co do sterowania nawet jesli znajda sie piny moze byc jeden problem, Alpine uaktywnia np wejscie CD w radiu dopiero gdy jest podlaczona zmieniarka. Stad nie wiem czy gdy nawet podasz juz sygnal z playera w radiu wskoczy opcja CD.

Swoja droga doplaty do CD, MP3 i samego radia Audience sa kosmiczne. I potem dziwic sie ze rynek "wtorny" jest taki chlonny.

[ Dodano: 25-12-2004, 22:37 ]
              No to dopisze do topicu, mimo ze juz prawie miesiac minal. :szeroki_usmiech Moze sie komus przyda

Tu mozna odszukac kilka kabli do zmieniarek i ogolnie jakies wiadomosci o car-audio
              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...